Företagarna Stockholms stad har utsett Årets Unga Företagare 2021: GRATTIS säger vi till Ali Khalil, Saleh Karrani och Shafik Muwanga på Miljonbemanning AB!

Med hårt arbete och en vision om att ta tillvara den kompetens som finns i många områden där man vanligtvis sällan får en chans startade de bolaget där vännerna var kapitalet och ”learning by doing” var melodin. Våra vinnare är verkliga hjältar och har på bara några få år byggt upp ett framgångsrikt företag.

Ali, Saleh och Shafik hade en tuff start i sitt bolag där de fick fler ”nej” än ”hej”, men på ett kommunalt event mötte de en kvinna som sökte personer att rekrytera till ett företag. På stående fot lovade de att ordna fram 100 personer. De höll sitt ord och 48 timmar senare kunde de skicka sin första faktura!

– Vår modell bygger på att ta vara på individens kompetens. En av landets största utmaningar, om man tittar på den politiska debatten, är hur man får ut människor i arbetslivet. Ska vi fortsätta ha den tillväxt och välfärd vi har behöver vi alla dra vårt strå till stacken och fånga upp varje individ, matcha upp den och få ut den i arbetslivet. Samhället tjänar på att människor har ett arbete, både skattemässigt och socialt.

Miljonbemanning AB:s affärsmodell är: ”Vårt bolag bygger på en hållbar affärsmodell och drivs på ett sunt sätt med bra lönsamhet. Vi har en stadig tillväxt och bär med oss en social hållbarhet samtidigt som vi tacklar en social samhällsutmaning”.

Några ord från våra vinnare:

”Det är enormt mäktigt att ta med det här priset i bolagets historia och det är en utmärkelse för alla medarbetare som sliter hårt och gör ett bra arbete vilket möjliggör att fler får chansen. Det visar att vår idé och vår tanke är rätt. Det är viktigt att lyfta upp att vi är vinstdrivande samtidigt som vi har en social tanke, men man behöver inte vara en ideell förening för att ha den sociala tanken. För alla de som trott på oss under vägen, detta är en utmärkelse även för dom. Det är ett tecken att man inte får ge upp, man ska tro på sin dröm. Vi är glada och tacksamma och det hjälper oss att kämpa vidare! Och vi är ju fortfarande unga!”

Läs hela artikeln på: https://www.foretagarna.se/nyheter/stockholms-lan/2021/maj/arets-unga-foretagare-stockholms-stad-2021/