Varje år, varje månad och ofta varje vecka sedan idén om Miljonbemanning föddes på en McDonald’s- kartong har allt varit nytt. Varje steg vi tar är in på oprövad mark och varje storlek vi uppnår är ny. Men Idén om varför vi finns, varför vi behövs och drivkraften är alltid densamma, så länge inte människor och platser kommer till sin rätt så behövs vi.

Tydligen är att vårt sätt att vara närvarande och se människors potential på plats så “konstig” att när de flesta stänger kontor och samlar allt på ett ställe så kan vi växa med så många kontor att vi inte hinner med att säga hur många de är. I början på året sa vi 10, i mars hade vi 24 på våra spridbilder, våra senaste bilder säger 44 men vi är redan nu 50 kontor.

För att påminna oss själva om hur ett år exceptionellt år har sett ut så har jag försökt att göra en årskrönika med urval och jag hoppas att ni blir lika stolta och överraskad som jag över allt vi har hunnit med i år. Och som en påminnelse om våra rötter så finns ett gammalt citat med i motiveringen till varför Miljonbemanning blev årets unga företagare i Stockholm som jag tycker är det bland det klokaste vi någonsin har sagt: ”Vårt kapital var våra vänner och i det fallet var vi stenrika”.
Därefter fick vi även priset Årets nybyggare och en träff med H.M. Konungen och landshövdingen därefter.

Medialt så har vår resa fått en enorm uppmärksamhet i alltifrån branschtidningar till Dagens Industri och Dagens Nyheter.
Techarena berättade om vår VR lösning, DN- var med när Salih fick besöka och provjobba med Virtuell verklighet på MTD: s lager i industriområdet Eriksberg i Botkyrka. När DN berättar om den höga arbetslösheten och har en mörk bild är Miljonbemanning med som det goda exemplet.

Arbetsförmedlingens samarbete med fristående bolag “Rusta och Matcha” gav oss samlad statistik där vi kan jämföra oss med andra i vår bransch, se vår tillväxt och visa för oss själva och andra vad vi verkligen gör.
En bra sporre som som följde oss genom året. Statistiken visade snabbt att vi har den tredje största tillväxten bland Rusta och Matcha bolagen. Augusti – Får vi siffran som visar att Miljonbemannings Rusta och Matcha satsning fortsätter med rekordfart! +1925% i Rusta och Matcha-statistiken över deltagare. Innan jul var vi 7:e störst i Arbetsförmedlingens Rusta och Matcha listor.

Vår lager- och logistikutbildning i Eskilstuna har satt oss på utbildningskartan numera, ett så stort söktryck att vi har utbildningar som startar varje månad året om. Samtidigt skjuter bemanningen i höjden och efterfrågan på våra tjänster har aldrig varit större ett flertal nationella ramavtal tecknas och en storsatsning görs på offentliga upphandlingar.

Vi har under året, blivit 17 personer på Miljonbemanning centralt, vi har över 100 konsulter ute på jobb – varje dag, vi har förmedlat tusentals nya jobb och andelen platser vi etablerar oss växer exponentiellt. Även i år fördubblar vi omsättning från 24 miljoner kr till drygt 53 miljoner, en ökning med hela +121%.

Vi har tillsammans gjort 2021 till ett nästan overkligt bra år! 2022 ska vi bli ännu bättre!

– VD Miljonbemanning, Ali Khalil