Visa alla inlägg
30 augusti 2023

Miljonbemanning ingår i Partnerskap med Arbetsmarknadsdepartmentet i Etiopien

Under en ceremoni i Addis Abeba undertecknade Miljonbemanning en avsiktsförklaring tillsammans med arbetsmarknadsministern.

Genom detta samarbete strävar vi efter att stödja utvecklingen i Etiopien genom skräddarsydda kompetenshöjande kurser och träningsprogram som kommer att förbereda individer för de tillgängliga jobben inte bara i Etiopien utan även i Sverige och hela Europa.

"Vi är övertygade om att detta samarbete kommer att öppna upp en värld av möjligheter för det etiopiska folket", säger Ali Khalil VD för Miljonbemanning. "Genom vår plattform, som är baserad på avancerad artificiell intelligens, kommer vi att erbjuda skräddarsydda utbildningskurser som är anpassade efter marknadens behov. Detta kommer att hjälpa individer att förvärva de nödvändiga färdigheterna för att bli attraktiva kandidater på arbetsmarknaden, både i Etiopien och internationellt, därefter sker en AI baserad matchning mot dem lediga jobben.

Tillsammans löser vi kompetensbristen som råder!"

Vi är glada över att utvidga vårt arbete till Etiopien och ser fram emot att samarbeta nära arbetsmarknadsdepartmentet för att uppnå gemensamma mål och skapa en positiv inverkan på landets arbetsstyrka.

Lanseringsdatumet för vår AI plattform kommer att kommuniceras genom olika kanaler för att nå ut till så många som möjligt.

Vi vill rikta ett stort tack till H.E Ato Nigusu Tilahun från arbetsmarknadsdepartmentet. Samt ministern H.E. Muferihat Kamil Ahmed och hennes medarbetare för deras fina mottagande. Ett stort tack går även ut till Murad Issa - Sr. Officer Commercial and Cultural Affairs, Nicola Eriksson Fackel - förste ambassadsekreterare och Fadumo Yussuf, chef för sektionen vid den svenska ambassaden i Etiopien för deras gästvänlighet.

För mer information, kontakt oss nedan:

Om Miljonbemanning:

Miljonbemanning är en ledande aktör inom arbetsmarknadsrelaterade lösningar med en global närvaro. Vi arbetar för att anpassa arbetskraft med företagsbehov genom innovativa och skräddarsydda lösningar. Med en gedigen erfarenhet och engagemang för att främja sysselsättning strävar vi efter att skapa meningsfulla möjligheter för både arbetssökande och arbetsgivare.