Så lyckas du med din LinkedIn-profil

Bästa tipsen för LinkedIn

En omfattande jobbguide från #TeamMB.

I den digitala världen vi lever i idag, har LinkedIn blivit en central plattform för att bygga ditt professionella varumärke, nätverka och söka jobb. Men hur kan du bäst använda LinkedIn för att maximera dina karriärmöjligheter? Här kommer våra bästa tips från MB Rekrytering.

1. Skapa en stark profil

Det börjar med din profil. Följande punkter är viktiga för att skapa en stark LinkedIn-profil:

 • Professionellt fotografi: Använd ett klart, professionellt fotografi där du är klädd lämpligt och blickar direkt mot kameran.
 • Fängslande rubrik: Din rubrik ska inte bara säga vad ditt nuvarande jobb är. Istället bör den ge en snabb inblick i dina färdigheter och passioner.
 • Detaljerad sammanfattning: Din sammanfattning är din chans att berätta din professionella historia. Inkludera dina viktigaste färdigheter, erfarenheter, och vad du strävar efter i din karriär.
 • Erfarenhet och utbildning: Fyll i detaljer om din arbetslivserfarenhet och utbildning, precis som du skulle göra i ditt CV.
 • 2. Nätverka

  Använd LinkedIn för att ansluta till kollegor, vänner, och andra professionella kontakter. Var inte rädd för att nå ut till människor du beundrar i ditt yrkesfält för att be om råd eller diskutera gemensamma intressen.

  3. Dela och skapa innehåll

  LinkedIn är en plattform för att dela och skapa professionellt innehåll. Att regelbundet publicera eller dela relevanta artiklar, blogginlägg, eller branschnyheter kan hjälpa till att visa ditt engagemang och kunskap i ditt yrkesområde.

  4. Följ relevanta företag och grupper

  Följ företag och organisationer du är intresserad av att arbeta för. Gå med i relevanta grupper för att hålla dig uppdaterad om branschens trender och delta i diskussioner.

  5. Använd LinkedIn för jobbsökning

  LinkedIn har en kraftfull jobbsökningsmotor som kan anpassas efter dina preferenser. Du kan även ställa in jobbaviseringar för att få meddelanden om nya jobb som matchar dina kriterier.

  6. Var aktiv

  Uppdatera din profil regelbundet och var aktiv på plattformen. Kommentera och gilla inlägg, dela uppdateringar och nätverka med andra. Att bemästra LinkedIn tar tid, men det är en investering som kan ge stora utdelningar i din karriär. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att utnyttja LinkedIn till fullo. Lycka till!

  Från teamet på MB