Bemanningsbolaget Miljonbemanning hyllades av investerarna under Shift-finalen. Men bolaget var för bra för att få in kapital. Michael Wolf, före detta vd på Swedbank, erbjöd sig dock att bli rådgivare eller styrelseledamot.

“Det var precis det här vi var ute efter”, säger Miljonbemannings vd Ali Khalil.

När Ali Khalil presenterat Miljonbemanning på den tv-sända Shift-finalen var den samlade investerarpubliken överens om ett par saker: att bolaget redan har kommit imponerande långt i sin utveckling och att bolaget egentligen inte behöver något kapital i detta skede.

Miljonbemanning erbjöd 10 procent av bolaget för den eller de som kunde skjuta till 5 miljoner kronor.

“Jag förstår faktiskt inte varför ni ska ta in pengar”, sa Daniel Pilotti som grundat flera logistikbolag, bland annat Ryska Posten.

“Jag förstår inte varför ni ska ge bort den här uppsidan”, instämde Mikael Wintzell som ligger bakom riskkapitalbolaget Wellstreet.

Det drakarna syftade på var att bolaget redan kommit över den första, och kanske högsta, puckeln redan. Bolaget, som grundar sin affärsidé på att ta tillvara på de kompetenser och olika profiler som hittas i Sveriges förorter, omsätter redan drygt 30 miljoner kronor. Att gå från noll och dit i omsättningen är mycket svårare än att gå från 30 till 100 miljoner, som någon av de namnkunniga investerarna sammanfattade saken.

Läs hela artikeln här!