På kvällarna finns Miljonbemannings trygghetsvärdar i Fittja, de är lokalt rekryterade ifrån området. De kan såväl geografin som demografin i Fittja vilket ger dem ett socialt kapital som de kan nyttja kontaktskapande med boende i Botkyrkabyggens fastigheter.

Botkyrkabyggens egna mätningar visar att Fittja är tryggare än någonsin nu. Trygghetsvärdarna stöter på allt ifrån stökiga ungdomar i portarna till vilsna besökare som inte riktigt hittar fram med samtal som främsta redskap lyckas trygghetsvärdarna lösa dem situationer de stöter på.

Varje kväll är unik, varje situation får hanteras på ett individuellt sätt, med ett öppet sinne och glatt humör kommer man långt i möten med människor, Fittja har ett rikt föreningsliv och många lokala aktörer som vi samverkar med på olika sätt, allt för att de boende ska ha en så trivsam tillvaro som möjligt! – Haidar Ali, Trygghetsvärd

Med trygghetsvärdarnas starka lokalkännedom lyckas de även slussa människor de möter till rätt instanser i samhället. Trygghetsvärdarna har inte heller bråttom att avsluta ett ärende, utan kan ge varje samtal den tid den behöver.

Vi ser att behoven finns i fler bostadsområden och att allt fler fastighetsägare intresserar sig för konceptet, vi kommer arbeta tillsammans med fastighetsägarna för att utforma nya samarbeten skräddarsydda för varje områdes unika utmaningar, det är det vi är bäst på, det lokala arbete! – Ali Khalil, VD Miljonbemanning